Parmesan-basilikasämpylät

Kiirettä on taas pitänyt kouluhommien kanssa. Hirveästi on tehtävää ja niin vähän aikaa! Siksipä päätin ottaa tänä viikonloppuna rennosti, koska tuntuu jo ihan siltä, että mikään ei ole tarpeeksi. On siis hyvä olla tekemättä mitään ja kerätä voimia, että voi sitten taas näyttää mihin pystyy, kun uusi viikko alkaa! Ollaan sitä kyllä aherrettukin. Luettu kaiken maailman tekstejä, jotka nyt pursuaa korvista ulos, käyty luennoilla ja harjoituksissa ja vielä uhrattu kiireen keskellä aikaa vapaaehtoisille koulutustilaisuuksille.

Kuluneen viikon kohokohta oli torstaina! Lukio ystäväni Ida © tuli Joensuuhun minua moikkaamaan! Lyhyt oli Idan visiitti, mutta otettiin kyllä kaikki ilo irti. Paljon juoruiltiin, Ida kokkasi meille ihanaa lohipastaa, katsottiin pari leffaa (kummastakaan mitään kokonaiskuvaa kun vaan pölistiin koko aika), käytiin bub-kierroksella, yritettiin bongailla saukkoja tuloksetta, juoruiltiin lisää, nukuttiin, käytiin minun luennolla yliopistolla, ikkuna shoppailtiin, käytiin kahvilla (join niin hyvän italialaisen suklaakaakaon rommilla), shoppailtiin ihan oikeasti ja sitten se Ida jo suunnistikin takaisin Helsinkiin. Puolitoista vuorokautta hyvin ja tehokkaasti vietetty!

Keltasirkkuja
Lauantaina piti sitten taas opiskella. Ei tullut heräämisestä kyllä yhtään mitään! Kello oli soimassa yhdeksältä. Heräsin kymmenen yli kahdeksan, siirsin kelloa puoli kymmeneen.  Kymmenen yli yhdeksän siirsin kellon soittoa kymmeneen. Kymmentä vaille kymmenen luovutin ja otin herätyksen kokonaan pois. Heräsin lopulta vähän jälkeen 11. Lueskelin kotosalla muutaman tunnin. Keskittyminen oli kyllä niin olematonta. Sitten pakkasin materiaalit ja lähdin kahvila Houkutukseen (missä Idan kanssa olimme käyneet perjantaina). Tilasin latten (vaikka kahvia välttelenkin, mutta Idan innoittamana päätin lattea ostaa) ja savuporokierteen. Luin täysin keskittyneenä kahvilassa kaksi tuntia! Siellä oli niin ihanan tasainen hälinä ja aika vaan kului! Täytyy ottaa tavaksi käydä siellä lukemassa silloin tällöin.

Sieniä...:)



Tänään kävimme kaveriporukalla Joensuun Noljakassa bongailemassa lintuja. Kaiken maailman tirriäisiä ja sulkasieppoja nähtiin. Ihan mukavaa aamu-urheilua. Noljakkaan on matkaa 4km + kaikki muu tarpominen metsässä. Tänään pitäisikin sitten enää pyöräillä tuonne kolmen kilsan päähän Nynnylle © suunnittelemaan kavereiden kanssa niin pian lähestyvää reissua. Siitä sitten lisää myöhemmin :).

Ainiin! Leivoinkin tässä taas vähän. Leipä loppui ja Ida oli tulossa, niin pyöräyttelin parmesan-basilika sämpylöitä. Niistä tuli kyllä tosi nannoja. Maukkaita leipähetkiä kaikille!

Parmesan-basilikasämpylät
Uuni 200 astetta
15-20 min
16 kpl
 
5 dl                maitoa (42 asteista)
1 pss              kuivahiivaa
1½ dl             kaurahiutaleita
1 dl                spelttihiutaleita
60 g               parmesan reggianojuustoa
1 puska          tuoretta basilikaa
3 rkl               vaaleaa siirappia
1 rkl               vehnänalkioita
3 rkl               vehnäleseitä
½ tl                suolaa
7-9 dl            vehnäjauhoja
65 g               sulatettua margariinia

Sekoita suuressa kulhossa lämpimän maidon joukkoon hiutaleet, siirappi, suola, vehnänalkiot ja leseet.

Raasta juusto hienoksi raasteeksi ja silppua basilikanlehdet pieneksi silpuksi. Lisää ne kulhoon.

Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoja ja lisää se kulhoon. Sekoita hyvin. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Vaivaa lopuksi joukkoon vielä margariini. Anna kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.


Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 16 osaan ja muovaa paloista puikean muotoisia sämpylöitä. Jätä kohoamaan liinan alle vielä noin 20-30 min. Ennen uuniin laittoa viillä leipien pintaan kuvio. Paista uunin keskitasolla, kunne kauniin kullanruskeita.


Kommentit

Suositut tekstit