Mitä tehdä jos leipätaikinasta unohtuu hiiva?

Eilen piti alkaa leipomaan juhannusleipomuksia. Perheen toiveena oli sämpylöitä ja hampurilaisia ©. Orjallisesti ryhdyin tuumasta toimeen ja ensin aloitin hampurilaisista, koska ne vievät eniten aikaa. Hampparisämppäritaikinan mennessä kohoamaan, aloin leipomaan tavallisia sämpylöitä. Olin jo niinkin pitkällä taikinan teossa, että seuraava vaihe olisi ollut kohotus, kun muistin, että en ollut laittanut lainkaan hiivaa taikinaan! Mikä katastrofaalisuus – jauhotkin olivat jo niin lopussa, että uutta taikinaa ei olisi ollut mahdollista tehdä. Noh! Kyllä hätä keinot keksii:

Otin noin kaksi desiä lämmintä vettä, johon sekoitin hiivan ja hieman jauhoja (sen verran, että seos on juoksevaa mutta melko paksua). Aloin vaivaamaan seosta taikinan joukkoon, kunnes kaikki neste oli imeytynyt taikinaan. Sitten jäätiin jännityksellä odottamaan lähteekö taikina kohoamaan. Lähdin kaupassa käymään ja taikina sai kohota noin puolitoista tuntia. Kun tulin takaisin, taikina oli kohonnut kaksinkertaiseksi! Eli juuri sopivasti.

Nyt on sitten perheelle juhannukseksi sämpylöitä ja hampurilaisia!




Hyvää juhannusta kaikille! ©


Kommentit

  1. Kyllä hätä keinot keksii - hyvä sananlasku :)

    Missäs on kesän raparperikeitto- tai -piirakkaohjeet? :p Kesän ruokaisista salaateista olis kans kiva nähä kuvia ja reseptejä jos olet joskus kokeillu. Se on semmonen ala, mikä tuntuu ajatuksena suht. tylsältä, mutta voi päästä loppupeleissä vaikka minkälaisiin makuharmonioihin ^_^

    Kuullaan ja ootan taas innolla seuraavaa postausta! Ü

    VastaaPoista
  2. No raparperikeittoa tai muita raparperiohjeita tuskin tulee, koska raparperi ei oikein kuulu noihin mun suosikki raaka-ainesiin :D.

    Salaatti-juttui voiski tässä joskus tulla. Yks salaatti jo mielessä, mutta se vähän vaatii kehittelyä vielä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit